Як святкують Різдво у різних країнах світу

Як святкують Різдво у різних країнах світу

Фото: canva

Редакція “Першого Криворізького” дізналась про те, як святкують Різдво у всьому світі – можливо, це надихне вашу родину на нові традиції.

У Греції протягом століть була популярна традиція прикрашати різдвяні ялинки та човни. Першу відома різдвяну ялинку у Греції поставив король Отто в 1833 році поруч із великим прикрашеним човном. Такі човни традиційно споруджували на честь повернення чоловіків із морських подорожей.


Оскільки Різдво в Австралії припадає на спекотні літні місяці, багато жителів вирушають на пляж, щоб приготувати барбекю. Люди грають у крикет у дворі і смажать на грилі свіжі морепродукти.


У Ісландії діти отримують подарунки від 13 різних йольських хлопців . У кожного з цих хлопців є різні якості, і всі вони можуть бути трохи запальними. Але якщо хороші діти поставлять взуття на підвіконня, хлопці залишать їм маленькі подарунки. Якщо вони погано поводилися весь рік, у їхніх черевиках з’явиться тухла картопля.

Одна з найменш святкових різдвяних легенд - це історія Крампуса , злого двійника Санти, який, як вірять австрійські діти, забере їх у свій кошик, якщо вони неслухняні. Щороку люди вбираються у свої найстрашніші костюми Крампуса та лякають глядачів на Ринковій площі.


У Японії святкування Різдва досі відносно нове. Воно отримало широке визнання лише протягом останніх кількох десятиліть і зазвичай розглядається як час для поширення радості та підбадьорення або навіть як день для романтичної зустрічі замість релігійного свята.

Читайте також: ТОП 5 українських колядок, щоб вітати родичів та сусідів

Ссылка скопирована в буфер обмена