Добірка матеріалів «Першого Криворізького» у жанрі журналістики рішень за 2021 рік

Добірка матеріалів «Першого Криворізького» у жанрі журналістики рішень за 2021 рік

Фото: Первый Криворожский

Наприкінці року редакція, як і, певно, кожен колектив, родина підводить підсумки. Ми вирішили зібрати кращі матеріали, в яких ми писали не лише про проблеми криворіжців і криворожан, а і про шляхи їх вирішення, про тих людей, які беруться за складні завдання.

Навесні ми розповідали про криворізького слюсаря газової компанії Анатолія Зубенка, який перетворює газові будки на арт-об'єкти.

Чоловік працює слюсарем аварійно-диспетчерської служби АТ «Криворіжгаз». За 5 років він створив півтора десятки пейзажів та абстракцій на газорозподільних пунктах. Усього компанія, де він працює, допомогла з’явитись 21-му арт-об’єкту.

У місті останнім часом активніше почав активніше розвиватись стріт-арт. Читайте історію криворізького стріт-арту.


За результатами дослідження аналітичного центру Cedos, близько половини батьків ніяк не готуються до проведення бесід на теми сексу з дітьми. 80% підписників акаунту редакції 1kr.ua в інстаграмі відповіли, що позитивно ставляться до сексуальної освіти у школах, 20% - проти. В опитуванні взяли участь більше двох тисяч людей. Більшість опитаних розуміють, що сексуальна освіта - це про безпеку, здоров’я і стосунки. Тому ми написали матеріал про статеве виховання у школах.


А ще ми розповіли про приватні школи у нашому місті. Будьмо чесними, не всім подобається навчатися у звичайній школі. Класична освіта змінюється повільніше, ніж світ і потреби учнів, тому деяким дітям і їхнім батькам хочеться альтернативи.

В одному з матеріалів порахували, скільки грошей може заробити ОСББ на сортуванні сміття і як це допомагає екології.

2021-1 рік був плідний для наших друзів — організації «Сонячні діти Криворіжжя». Хлопці, які живуть із синдромом Дауна, спробували себе у ролі барист, офіціантів і пакувальників. Це дпоможе їм влаштуватись на роботу, сподівається голова органіазції, а державі зрозуміти, що вища освіта має бути доступною для всіх.


Із сіл поблизу Кривого Рогу виїжджає молодь. У Новопіллі та Новокурському нікуди сходити і ніде сучасно провести час. Приблизно така ж ситуація із Радшним. Це потроху змінюється. Жителі Новокурського змогли зробити із розваленого палацу культури центр громадського життя у селі, а новопільці почали проводити кінопокази під відкритим небом.

Герої публікації змогли «достукатись» до місцевої влади Новокурська та Новопілля. Влада вперше за декілька десятків років почала розбудовувати комунікацію між органами місцевого самоврядування та громадою через соціальні мережі, пишуть колеги із Львівського Медіа Форуму, які підтримували редакцію у створенні матеріалів про села та селища.

Якщо напередодні свят ви задумались, на кого лишити кота чи кицю, цей матеріал про зооготель для тварин — для вас.


Ще ми робили матеріал про міський город у парку Мершавцева і з нетерпінням чекаємо наступного року, коли можна буде долучитись до висадки овочів і збору врожаю-2022.

А ще ми підготували матеріал про те, де взяти гроші на власний бізнес, чому варто носити з собою термокружку і як це допоможе вашій кишені та екології. Якщо на свята ви вирішили почистити гардероб і не знаєте куди діти одяг, у нас теж є для вас рішення.

Інші матеріали у жанрі журналистики рішень ви можете почитати у спецпроєкті, а повідомити нам про щось цікаве завжди можна на пошту [email protected]

Просимо долучитись до редакційного опитування, яке допоможе «Першому Криворізькому» вдосконалитись!

Комментарии (2)

Моряк Папай

15:09, 27 декабря 2021

"ДОБІРКА МАТЕРІАЛІВ «ПЕРШОГО КРИВОРІЗЬКОГО» У ЖАНРІ ЖУРНАЛІСТИКИ РІШЕНЬ ЗА 2021 РІК"

получается все остальные материалы сайта написаны в другом жанре журналистики?)

0

17:48, 27 декабря 2021

Остальные в стиле псевдожурналистики хотьтак...

Ссылка скопирована в буфер обмена