Малозабезпечені сім’ї з дітьми отримуватимуть збільшену соцдопомогу

Малозабезпечені сім’ї з дітьми отримуватимуть збільшену соцдопомогу

Фото: kadrovik.ua

З 1-го квітня 2015 року розмір державної соцдопомоги на кожну дитину до 13 років збільшується на 250 грн, а на дітей від 13 до 18 років – на 500 грн. Раніше діти до 3-х років таку грошову допомогу не отримували.

Про це повідомили у департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.

Збільшення соцдопомоги стало можливим завдяки Закону України «Про внесення змін до статті 5 Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» від 2 березня 2015 року.

Перерахунок держдопомоги малозабезпеченим сім’ям, у яких виховуються діти віком до 3-х років, буде здійснено в автоматизованому режимі. Таким чином, вже у квітні близько 8 тис сімей Дніпропетровщини отримають допомогу у збільшеному розмірі.

Разом з тим, Законом передбачено обмеження максимального розміру допомоги з урахуванням збільшення її розміру на кожну дитину, яка входить до складу малозабезпеченої сім’ї. Обсяг допомоги не може бути більшим за прожитковий мінімум для сім’ї.

Нагадаємо, що на сьогодні державну соцдопомогу малозабезпеченим сім’ям отримують 13 555 сімей, з них: 3 640 сімей є багатодітними, 7 595 сімей мають дітей віком до 3 років. Середній розмір допомоги – 1 777 грн. Середній розмір допомоги для багатодітної сім’ї складає – 3 444 грн.

Зазначимо, що малозабезпечена сім’я – це сім’я, яка з поважних або незалежних від неї причин має середньомісячний сукупний дохід нижчий від рівня забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї.

Ссылка скопирована в буфер обмена