Дніпропетровщина підписала Угоду з ЄС про реалізацію першого в Україні проекту з допомоги переселенцям у розмірі 1,5 млн євро

Дніпропетровщина підписала Угоду з ЄС про реалізацію першого в Україні проекту з допомоги переселенцям у розмірі 1,5 млн євро

Фото: grandukraine.com

Дніпропетровській області, першій в Україні, ЄС напряму передає 1,5 млн євро для допомоги переселенцям.

Підписання Угоди – це результат довгострокових переговорів керівництва Дніпропетровської області та представників ЕС. Надані кошти будуть використані для ремонту, реставрації та меблювання 15 об’єктів у 7 містах Дніпропетровської області. У ці будинки через 1,5 – 2 місяці буде поселено більш ніж 2 тис найбільш вразливих категорій переселенців: жінки, діти, люди похилого віку.

«Це єдина область в країні, де ми працюємо безпосередньо через адміністрацію. Ця робота - це вираження довіри до вас. Ми разом, і далі ми будемо працювати разом. Це наш перший і сподіваюся не останній у цьому напрямку проект», - зазначив керівник програм співробітництва Представництва Беренд Де Гроот.

Підписання Угоди пройшло у 2 етапи. Першу Угоду «Про надання грантового контракту між Європейським Союзом та благодійною організацією «Допомога Дніпра» підписали керівник програм співробітництва Представництва ЄС Беренд Де Гроот та керівник благодійної організації «Допомога Дніпра» Владислав Макаров. Другу Угоду «Меморандуму про взаєморозуміння» підписали радник голови облдержадміністрації Борис Трейгерман та керівник благодійної організації «Допомога Дніпра» Владислав Макаров.

Ці Угоди засвідчують, що проект буде реалізуватися благодійним фондом «Допомога Дніпра» за підтримки Дніпропетровської обласної державної адміністрації, яка надає сприяння та відповідні приміщення для розселення переселенців.

«Після угоди з ЄС про виділення 1,5 млн євро для переміщених осіб була створена робоча група ЄС та ОДА, яка працювала протягом 6 місяців. Об'їздили дуже багато міст і районів, подивилися дуже багато об'єктів. Головною умовою було те, що об'єкти мають бути у комунальній або державній власності. Сьогодні ці об'єкти визначені, підписані всі погоджувальні документи. Після надходження грошей на рахунки, відразу почне проводитися робота з оснащення будівель всім необхідним для прийому людей. Це будівлі колишніх лікарень, шкіл і гуртожитків. Всі місця, які проходитимуть реконструкцію, будуть реконструюватися під спостереженням ООН і на вимогу, які пред'являються до таких об’єктів», - наголосив Борис Трейгерман.

Ссылка скопирована в буфер обмена